Cum ne dam seama daca hainele cumparate sunt originale
N-am vrea sa para o afirmatie rautacioasa insa Romania este una dintre tarile in care procentul hainelor false este unul destul de ridicat iar acesta este un impediment pentru designerii sau casele de moda care doresc expunerea unor articole de reala calitate. Nu stim cu exactitate care este motivul insa un lucru este cert: fara o baza de clienti generoasa, acest tip de afacere nu ar avea cum sa infloreasca.
Raportat la cifrele de afaceri din ultimii 15-20 de ani, intreaga industrie a modei a avut de suferi din cauza producatorilor de haine false, haine care ajung chiar si in magazinele care se mandresc cu stocuri alcatuite doar din articole de calitate ridicata. Desi principalii artizani ai acestui business produc pagube serioase in randul producatorilor de haine premium, si cumparatorii au de suferit prin prisma hainelor de slaba calitate care ajung in dulapurile proprii.
Comparand mai multe articole vestimentare autentice cu unele false, am constatat ca singura asemanare intre ele sunt preturi exagerate. Daca ne raportam la tesaturi, materiale textile, cusaturi sau imprimeuri, diferentele sunt greu de sesizat insa ele exista, scurtul nostru ghid sperand sa va elucideze.
Blugii fac parte dintr-o lunga lista de articole vestimentare contrafacute insa aceasta industrie pare a avea cel mai mult de suferit din cauza producatorilor anonimi. Stim foarte bine care sunt casele de moda care ofera articole premium insa problema intervine cand pe rafturile magazinelor ajung blugi facuti in tarile asiatice si care vin cu etichete si imprimeuri ale unor branduri renumite. Nu va lasati impresionati de etichete si puneti pret pe cusaturi sau capse, in cazul capselor fiind necesare dimensiuni egale si o inglobare perfecta in material.
Sunt destul de multe articole vestimentare care dispun de fermoar, un element relativ simplu insa care poate defini cu adevarat o tinuta. In cazul unui articol vestimentar fals, fermoarul este de o calitate indoielnica, fie este confectionat dintr-un metal de slaba calitate, fie din plastic. Mai mult de atat, nici cheita nu este una de reala calitate, in comparatie cu fermoarele hainelor originale, haine care poseda de un element confectionat dintr-un metal de calitate, in timp ce culoarea este una mata, nicidecum stralucitoare.
Alaturi de fermoar am putea include in aceasta ecuatie si nasturii, sisteme de prindere mult mai des intalnite insa care prezinta anumite caracteristici ce ne pot ajuta in depistarea hainelor false. Daca producatorii renumiti vor miza intotdeauna pe nasturi de calitate ce prezinta emblema brandului sau chiar un text care sa certifice provenienta, nasturii unor haine false prezinta o cusatura de calitate indoielnica si sunt simpli.
O discutie importanta este cea referitoare la piele, un material intalnit indeosebi in cadrul producatorilor de incaltaminte. Cu totii stim ca o pereche de pantofi sau de cizme trebuie sa fie realizata din piele insa nu multi sunt cei care stiu sa faca diferenta dintre un articol din piele si unul din imitatie de piele. Bineinteles ca mai sunt momente in care pielea este folosita si in cazul unor haine, discutia fiind oarecum similara. In general, caracteristica de baza a pielii este taxtura, pielea naturala avand o textura iregulara, in timp ce imitatia de piele nu beneficiaza decat de o insiruire de pori. Daca sunteti un fin cunoscatori al elementelor confectionate din piele, puteti sa va folositi si de miros, spre deosebire de imitatia de piele care prezinta un miros preluat de la chimicalele cu care a fost tratata, pielea naturala are un parfum specific, usor de depistat.